...

#Podcast: ZigZag HR en Link2Europe over internationaal rekruteren 

Internationaal rekruteren is vandaag een onmisbaar onderdeel van een effectieve rekruteringsstrategie geworden. Ons land is te klein geworden om de economische groei op te vangen. We moeten daarom ook over de grenzen van ons land op zoek naar talent. En dat mocht Natascha Nagels, General Manager van Link2Europe uit de doeken doen tijdens de #ZigZag HR podcast. Je bekijkt hem hier!  

Wat 15 jaar geleden een aanvulling was om de tekorten op onze Belgische arbeidsmarkt aan te pakken, is vandaag een onmisbaar onderdeel geworden van een effectieve rekruteringsstrategie. Maar daar komt heel veel bij kijken. En daar waar het initieel gemakkelijk was om internationale talenten te vinden is het vandaag met een vergrootglas zoeken, want ook in Europa geraakt die vijver van talent stilaan opgedroogd en zijn er heel wat barrières die het moeilijk, zelfs onaantrekkelijk, maken voor buitenlands talent om naar België te komen werken.  

Door de demografische cijfers van Europa, waarin babyboomers de arbeidsmarkt verlaten tegenover te weinig nieuwe geboortes, zal de druk op onze arbeidsmarkt nog zeker tot 2030 aanhouden en zelfs naar 2050 nog vergroten. Gelukkig zijn er verschillende manieren om die druk op te vangen en in deze podcast gaan we inzoomen op één van die manieren, namelijk internationaal rekruteren. 

Link2Europe heeft momenteel ongeveer een 800-tal unieke mensen die zij per jaar naar België brengen om te komen werken. Dat is in stijgende lijn, want internationaal rekruteren, hoewel nog steeds een nichemarkt, is een hot topic aan het worden bij veel HR-diensten. 

De functies en sectoren waarin die 800 mensen zich vandaag situeren zijn alle mogelijke sectoren van automotive, textiel, de ongeschoolde arbeider naar de orderpicker, engineers tot site managers. Dus heel gespecialiseerde profielen en zowat alles daartussen. 

Dit is een verschil met de profielen die Link2Europe, toen ze 15 jaar geleden begonnen, vooral moesten zoeken. Toen ging het heel specifiek over heftruckchauffeurs, reachtruck chauffeurs en chauffeurs C+E. 

Duik in de ZigZag HR podcast en laat je meevoeren naar de mogelijkheden van internationaal rekruteren. 

Kijk

Luister

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu