...

Overname
onderaannemers

Link2Europe begeleidt ondernemingen uit verschillende sectoren.

Belgische bedrijven mét buitenlandse detachering zijn sinds de nieuwe richtlijnen van augustus 2020 verantwoordelijk voor het naleven van de Belgische wetgeving door hun buitenlandse onderaannemers. En dit neem je als bedrijf maar beter serieus want bij niet-naleving dreigt strafrechtelijke vervolging.

Daarom is het voor jouw bedrijf vaak veiliger om de buitenlandse ploegen over te schakelen naar Belgische uitzendarbeid. Op die manier zijn de buitenlandse werknemers meteen tewerkgesteld onder de Belgische wetgeving.

Uit ervaring weten wij dat de overgang naar uitzendarbeid vaak complex is. De buitenlandse werknemers kregen tot dan toe een bedrag per week of maand in hun land van herkomst, zonder meer details. Vanaf de overschakeling naar uitzendarbeid is er sprake van bruto- en nettoloon, sociale lasten, wettelijk verlof, andere werkomstandigheden, enzovoort. Dan is het heel belangrijk dat jouw buitenlandse werknemers goed geïnformeerd worden. Bovendien worden deze medewerkers nu plots rechtstreeks aangestuurd door het Belgisch bedrijf en niet meer door de onderaannemer.

Niet allemaal materie die makkelijk uit te leggen is en net daarom begeleidt Link2Europe zowel jouw bedrijf als de nieuwe medewerkers in deze overschakeling. Deze ondersteuning duurt vaak enkele maanden, tot iedereen helemaal comfortabel is met de nieuwe situatie.

Link2Europe zorgt voor:

De nieuwe uitzendkrachten krijgen bovendien:

Met onze persoonlijke aanpak tonen wij begrip voor de nieuwe situatie bij zowel klant als kandidaat. We begeleiden beide zolang dit nodig is.

Maak de link naar goede en betrouwbare mensen

Overname onderaannemers bij Dubaere

Zij werken onder andere bij

Refentie Geldof
Referentie dubaere
Referentie Visser & Smit Hanab

Genoeg gelezen?

Maak een afspraak met onze specialist.

Natascha Nagels: general manager

Natascha Nagels

Voor een kennismaking met Link2Europe