...

Onze Corporate
Social Responsibility

Link2Europe zet zich in voor een betere samenleving

Een positieve bijdrage aan de samenleving

Het is belangrijk om je als bedrijf niet alleen te richten op je eigen interne keuken, maar ook op de Corporate Social Responsibility die we samen hebben. Zeker als je, net zoals ons, dagdagelijks bezig bent met topics als inclusiviteit, diversiteit en verschillende culturele achtergronden.

Door samen te werken met getalenteerde mensen van over de hele wereld en de juiste partnerships te kiezen, willen we niet alleen onze klanten en talenten van de best mogelijke service voorzien, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en een inclusievere werkcultuur creëren. Een werkcultuur waar iedereen zich veilig kan voelen en waar sociale uitbuiting iets uit het verleden is.

Daarom vertellen wij je graag iets meer over de projecten die ons CSR-beleid ondersteunen. Want dankzij die gezamenlijke inspanningen kunnen we de samenleving en het milieu verbeteren in plaats van te schaden.

Link2Europe pioniert mee om displaced talent een plek te geven binnen Europa

Vluchtelingen de kans geven om in België hun talenten te gebruiken, daar zetten we bij Link2Europe maar al te graag onze schouders onder.

Het driejarig proefproject van IOM, Displaced Talent for Europe (DT4E) versterkt en vergemakkelijkt de arbeidsmobiliteit om displaced talent vanuit Jordanië en Libanon te koppelen aan werkgevers in België. Dit project sluit naadloos aan op onze missie en waarden en zo gebruiken we maar al te graag onze jarenlange knowhow om het wellbeing van deze young potentials veilig te stellen.

IOM legt samen met partners Talent Beyond Boundaries, Fedasil, Alto Comissariado para as Migrações en Fragomen de basis voor aanvullende trajecten. Link2Europe treedt in dit baanbrekende proefproject op als de partner aan werkgeverskant. We faciliteren in de begeleiding en praktische opvolging voor de aanwerving van de displaced talent kandidaten.

Payoke

Samen met Payoke naar een wereld waar mensenrechten gerespecteerd worden

Door Payoke te steunen, hopen we bij te dragen aan een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft en waar mensenrechten worden gerespecteerd. Payoke zet zich als non-profitorganisatie in voor de bescherming en ondersteuning van slachtoffers van mensenhandel en -exploitatie. Ze zijn een erkend gespecialiseerd onthaalcentrum voor slachtoffers van mensenhandel. Zo kunnen ze iedereen waarvan ze sterke vermoedens hebben dat ze slachtoffer zijn, 45 dagen opvang en veiligheid aanbieden. Tijdens deze periode kunnen de slachtoffers op adem komen om nadien een weloverwogen beslissing te maken over de eventuele samenwerking met justitie, die vereist is voor langdurige begeleiding en opvang bij Payoke.

Van zodra slachtoffers aangeven dat ze graag in België willen blijven is het de beurt aan ons. Link2Europe helpt de slachtoffers door met hen aan de slag te gaan en een nieuwe job te zoeken. We leggen daarbij de focus op de keuze en wellbeing van de kandidaten in kwestie, die vaak al een zeer slechte ervaring achter de rug hebben. Dankzij onze persoonlijke aanpak kunnen we nagaan of hun toekomstige bedrijf eveneens respect en menselijkheid op de eerste plaatst zet. Zo dragen we allemaal ons steentje bij om deze slachtoffers een nieuwe kwalitatieve werkomgeving te bieden.

Eenmaal de kandidaat terug aan de slag gaat, blijven we hem of haar ook opvolgen. We gaan de kandidaat begeleiden naar een eigen woning, zodoende ze een volwaardig en waardig leven kunnen opbouwen voor zichzelf in België. En deze keer onder hun eigen voorwaarden, niet onder de voorwaarden van bedrijven die hen economisch hebben uitgebuit.

Zelf Payoke steunen? Dat kan. Je kan kiezen voor een eenmalige of maandelijkse bijdrage.