...

Link2Europe introduceert:
Global Recruitment & Selection

We willen niet altijd op dezelfde nagel blijven kloppen, maar de War for Talent gaat onverbiddelijk door. Uit een studie van HR- & payrolldienstenleverancier SD Worx blijkt nogmaals dat 7 op 10 Belgische werkgevers geen geschikte profielen vinden om hun openstaande vacatures in te vullen. De mogelijke kandidaten beschikken simpelweg niet over de juiste vaardigheden. En dan stelt zich de vraag: investeer je tijd en resources om de kandidaat deze vaardigheden zelf bij te brengen, of, breid je de zoektocht uit en kijk je over de landsgrenzen heen naar internationaal talent?

Als uitzendkantoor is Link2Europe al meer dan 15 jaar de ideale partner voor het invullen van vacatures voor knelpuntberoepen. We hebben dus al heel wat expertise in het mogelijk maken van het onmogelijke. Door het veranderende wervingslandschap, waarin meer en meer Belgische bedrijven en KMO’s ook de vacatures voor hogere profielen niet meer ingevuld krijgen, voegen we nu ook Global Recruitment & Selection toe aan ons portfolio. Onze bestaande klanten waren al langer vragende partij en met deze dienst kunnen we hen nu ook voorzien in de nodige mankracht voor contracten van onbepaalde duur. Hoe gaat dat dan in zijn werk? We leggen het graag even uit!

Global Recruitment & Selection: wat is dat?

Ingenieurs, IT-profielen en andere hoger technisch geschoolde profielen… Al langer zijn dit zeer gegeerde profielen, maar het is pas sinds de laatste jaren dat hun openstaande vacatures echt kritiek beginnen te worden, zij het omdat de kandidaten niet beschikken over de nodige vaardigheden, omdat ze te weinig ervaring hebben of omdat er zelfs geen enkele kandidaat zich aanmeldt. Wanneer bedrijven nieuwe klanten moeten weigeren, omdat ze geen geschikte werknemers meer vinden, dan zijn we de alarmfase al lang voorbij.

Met de rekrutering en selectie van internationaal talent bieden we een oplossing voor dit probleem. Je vangt simpelweg meer vis als je vijver groter is. Wij gaan voor jou op zoek in het buitenland naar geëngageerde, gemotiveerde en ervaren kandidaten en matchen deze aan jouw vacature(s).

Extra werk voor jouw HR-afdeling hoor ik je denken? Zeker niet, want wij bij Link2Europe nemen de administratieve rompslomp en de eerste selecties voor onze rekening. Rekruteren buiten Europe? Ook dat vormt geen probleem, want dan voorzien we eveneens in het Single Permit.

Recruitment & Selection over de landsgrenzen heen: wat zijn de voordelen?

Internationaal talent brengt zekerheid:

  • Zekerheid dat je je activiteiten kan blijven uitbreiden.
  • Zekerheid dat de werkkracht beschikt over de juiste opleidingen en expertise.
  • En een hogere zekerheid dat hij/zij zal blijven, want je nieuw talent verhuist speciaal voor deze job misschien wel meer dan 1200 km.

En met de opkomst van de jobhopping generatie is zekerheid belangrijker dan ooit.

Bij Link2Europe blijven we, ook nadat het internationale talent bij jou aan de slag gaat beschikbaar voor al hun vragen en/of problemen. Zo zorgt ons team voor huisvesting tijdens hun eerste 3 maanden, helpen we bij het invullen van alle nodige documenten en begeleiden we hen nadien naar een vaste woonplek. Via Link2Europe komen ze tevens in contact met andere mensen in dezelfde situatie en kunnen ze zich, dankzij dit vangnet, volledig richten op een goede en snelle integratie.

En de nadelen?

De eerste vraag die we van al onze klanten krijgen is: “En hoe zit het dan met de taal?” En dat geven we toe, je nieuwe werknemer zal geen Nederlands spreken. Wel hebben de kandidaten die we selecteren voor internationale recruitment & selection allemaal een hogere opleiding en ook een zeer goede Engelse of Franse kennis. Taal is enkel een barrière als je dat zelf zo ervaart. Zo is de voertaal op verschillende bouwwerven (juist door de grote influx van buitenlandse profielen) al langer Engels, in de IT-wereld is de Engelse terminologie standaard en door de internationalisering van ons onderwijs en de globalisering van onze bedrijven spreekt de Belg als sneller Engels dan de officiële 2de landstaal.

Maar dat wil niet zeggen dat we niet inzetten op taal. Via onze eigen educatieve app bieden we al een Nederlandse kennismaking aan. Ook kunnen we je in contact brengen met onze partners voor eventuele taallessen op de werkvloer. De keuze is aan jou: met heel je organisatie het Engels omarmen…of blijven vissen in de lege Belgische talentenvijver.

Aan internationaal rekruteren hangt ook een prijskaartje. Dat kunnen we niet ontkennen. Maar klanten en projecten weigeren omdat de mankracht niet voor handen is, is nefast voor de groei van een bedrijf. Link2Europe’s Global Recruitment & Selection is daarom de meest duurzame oplossing voor je toekomstplannen. Wil je helemaal klaar zijn voor wat de toekomst mag brengen, dan zorg je naast de rekrutering van nieuw (internationaal) talent ook voor een fundering van opleidingen en trajecten. Want je nieuw talent moet je natuurlijk ook ondersteunen om hen bij je te houden.

Global Recruitment & Selection met Link2Europe

Natascha Nagels is jouw contactpersoon binnen Link2Europe voor het rekruteren van internationaal talent met ervaring. Contacteer haar voor een vrijblijvende afspraak zonder enige kosten om je huidige situatie even te overlopen. Over welke vacatures gaat het, en hoeveel heb je er open staan? Hoe lang ben je al aan het zoeken, waar heb je al gezocht en wat zijn de dingen waar je keer op keer tegen aanbotst? Eenmaal ze alle info heeft, gaat Link2Europe aan de slag.

Het stappenplan van internationaal rekruteren

  1. Contacteer Natascha om een vrijblijvende afspraak in te plannen.
  2. Natascha komt langs en verzamelt zoveel mogelijk beeldmateriaal om je bedrijf positief voor te stellen in het buitenland. We willen van op afstand het beste beeld geven van je organisatie.
  3. Via lokale partners plaatsen we advertenties in verschillende landen en scheiden we het kaf van het koren via interviews en Cv’s.
  4. Enkel de kandidaten die een positief gesprek met Link2Europe doorstaan, worden aan jou voorgesteld.
  5. De volgende stappen kan je volledig zelf kiezen. Wil je een competentietest? Interviews met HR, afdelingshoofd of technische proef voor je je keuze maakt? Met onze expertise is het allemaal mogelijk en we helpen je graag bij de nodige set-up.
  6. Na jouw selectie van de kandidaat verzorgen we het administratieve en logistieke, en het nodige visum of permit.
  7. Vanaf nu kan jij genieten van je nieuwe werknemer. Wij blijven uiteraard beschikbaar voor vragen indien jullie die hebben.

Contacteer Natascha en begin met Link2Europe Recruitment & Selection


Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu