...

Link2Europe: een terugblik op 2022 in cijfers

2022 was wederom een topjaar voor Link2Europe. Nu de pijnen van Covid 19 eindelijk zijn weggeëbd, kent de Belgische arbeidsmarkt opnieuw een grote acceleratie. En dan is de nood aan getalenteerde medewerkers een topprioriteit voor vele Belgische bedrijven die vooruit willen. Ook in 2022 hebben onze diensten pragmatische hulp, administratieve ondersteuning en een instroom van buitenlands talent aangeboden en dat resulteerde in de volgende cijfers.

Link2Europe had in 2022 maar liefst 709 uitzendkrachten onder contract. We zijn dan ook zeer trots dat we, ook in 2022, de preferred partner blijven van vele Belgische bedrijven om buitenlands talent aan te trekken en te werk te stellen in knelpuntvacatures.  De cijfers die we kunnen voorleggen getuigen van het vertrouwen dat zowel werkgevers als uitzendkrachten, na meer dan 15 jaar actief, nog steeds hebben in de diensten van Link2Europe.

De kloof tussen mannen en vrouwen neemt af

Van de 709 uitzendkrachten waren 143 vrouwen en 566 mannen. Dat de meerderheid van de uitzendkrachten mannen waren, wijten we aan het hoge aantal technische vacatures die we binnenkrijgen. Link2Europe zet zich steeds in voor diversiteit en gelijke kansen op de arbeidsmarkt maar het stigma blijft dat technische jobs vooral door mannen uitgeoefend worden. Toch is het bemoedigend om te zien dat steeds meer vrouwen deelnemen aan uitzendarbeid, ook in technische beroepen, en zo hun stempel drukken op de verschillende sectoren.

Vrouwen blinken uit in de logistieke en productiesector

Onze vrouwelijke uitzendkrachten waren vooral actief in de logistieke sector (magazijn) en de productiesector. We merken dat vrouwelijke uitzendkrachten makkelijk gedijen in deze veeleisende werkomgevingen. Ze zijn vaak erg stressbestendig en zeer flexibel.

De upgrade naar een vast contract

Een opvallend cijfer uit 2022 is dat van de 709 uitzendkrachten, 26 werknemers een vast contract hebben gekregen. Dit toont aan dat Link2Europe niet alleen in staat is om getalenteerde uitzendkrachten te vinden, maar ook om hen te ondersteunen bij het verkrijgen van langdurige en stabiele werkgelegenheid. 

Continuïteit in talent

En dan een laatste cijfer. Hoewel veel van onze kandidaten naar België komen om tijdelijk jaarlijkse piekperiodes bij logistieke klanten op te vangen, zijn van de 709 uitzendkrachten, maar liefst 218 in 2023 nog steeds werkzaam. Zij blijven dus fulltime in België, terwijl vele van hun collega’s afreizen na hun tijdelijk contract om nadien weer terug te komen tijdens de volgende piekperiode. Het doet ons zo’n plezier dat zowel werknemers als werkgevers zo’n mooie resultaten kunnen behalen dankzij de samenwerking met Link2Europe.

De opstart van werving en selectie

2022 was een extra speciaal jaar voor Link2Europe. Want naast de verderzetting van onze reeds bestaande activiteiten, uitzendarbeid en overname van onderaannemers, kwam er vorig jaar een nieuwe activiteit bij: werving en selectie, voor gespecialiseerde, technische en hoogopgeleide profielen. Deze businessunit heeft zich in 2022 vooral gefocust op zijn opstart met een goede fundering. Toch zijn we zeer trots dat we ook hier een mooi cijfer kunnen voorleggen: 8 bevestigde starters, wat een omzet van meer dan 100.000€ met zich meebrengt. Wij klinken alvast op dit mooie begin en kijken uit naar een interessante toekomst. 

Ook voldoende medewerkers hebben als je groeit, op piekmomenten of als de nood hoog is? Link2Europe vindt voor jou internationaal talent, met ervaring én motivatie. Contacteer ons en we werken samen jouw wervingsstrategie uit.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu