...

Buitenlands personeel aannemen: Diversiteit van Filipijnse medewerkers

Bij Link2Europe laten we al 15 jaar de grenzen vervagen tussen buitenlands talent en Belgische vacatures. We zijn dan ook zeer trots dat we in 2024 ons diverse team van buitenlands talent kunnen uitbreiden met Filipijnse medewerkers. Dit opent wederom een nieuwe wereld aan mogelijkheden voor bedrijven die op zoek zijn naar veelzijdige en hooggekwalificeerde professionals.


In deze blog duiken we dieper in de sectoren waarin deze nieuwe talenten uitblinken. Ontdek hoe Filipijnse medewerkers een waardevolle aanwinst kunnen zijn voor uw organisatie en welke kansen zich kunnen voordoen in de verschillende bedrijfstakken.

Drijvende kracht in de Filipijnen: Werkzaamheid in diverse sectoren

In de Filipijnen is meer dan de helft van de werkzame personen actief in de dienstensector, waarvan een significant deel betrokken is bij groothandel en detailhandel, en de reparatie van motorvoertuigen en motorfietsen. De landbouwsector, inclusief bosbouw, jacht en visserij, vormt ook een belangrijk deel van de werkgelegenheid. Daarnaast is er een substantieel aandeel van de werkzame bevolking actief in de industriële sector. Deze verdeling van de werkzame personen over verschillende sectoren toont de diversiteit en veelzijdigheid van de Filipijnse beroepsbevolking. 

Global Impact: Filipijnse medewerkers in topsectoren wereldwijd

Filipijnse medewerkers zijn over de hele wereld vertegenwoordigd in diverse sectoren. Hun bijdrage is met name sterk in de volgende gebieden:

Gezondheidszorg

In allerlei uithoeken van de wereld, van de bruisende steden van de Verenigde Staten tot het schilderachtige landschap van Nieuw-Zeeland, schitteren Filipijnse werknemers als ware helden in de gezondheidszorg. Verpleegkundigen, artsen en medisch technologen uit de Filipijnen dragen daar bij aan de algemene gezondheid van de bevolking.

Bouwindustrie

Van de indrukwekkende skyline van Saudi-Arabië tot de innovatieve bouwprojecten in Indonesië, zijn Filipijnse werknemers essentiële spelers in de bouwsector. Van getalenteerde ingenieurs en architecten tot hardwerkende arbeiders, hun bijdrage vormt het fundament voor bouwsucces wereldwijd.

Gastvrijheid en Toerisme

In de warme sfeer van Indonesië tot de zonnige stranden van Spanje, brengen Filipijnse professionals leven in de horeca en toerismesector. Als hotel- en restaurantpersoneel en creatieve chef-koks laten ze een onvergetelijke indruk achter op reizigers en fijnproevers.

Informatietechnologie (IT)

In de digitale wereld van vandaag zijn Filipijnse IT-professionals de pioniers die in landen als Saudi-Arabië, de Verenigde Staten en Zwitserland hun stempel drukken. Ze zijn de doeners achter innovatieve technologieën.

Onderwijs

Van levendige klaslokalen in de Verenigde Staten tot serene scholen in Japan, zijn Filipijnse onderwijzers en taaldocenten de sleutel tot kennisoverdracht. Hun passie voor onderwijs brengt wereldwijd een positieve verandering teweeg.

Huishoudelijke dienstverlening

In de drukte van Hong Kong tot de charmante huizen in Italië, zijn het de Filipijnse werknemers die de helpende handen in de huishoudelijke dienstverlening bieden. 

Productie en Fabricage

In landen als Taiwan, Indonesië en Zuid-Korea spelen Filipijnse werknemers een cruciale rol in de productie en fabricage. Hun vakmanschap en toewijding tillen productieprocessen naar nieuwe hoogten.

Landbouw

In de uitgestrekte velden van Australië tot de groene landschappen van Nieuw-Zeeland, ontdekken Filipijnse werknemers nieuwe mogelijkheden in de landbouwsector. Hun inzet draagt bij aan voedselproductie en duurzame landbouwpraktijken.

Financiën en Bankwezen

In Hong Kong en Zwitserland bewijzen Filipijnse professionals hun waarde. Ze brengen expertise en dynamiek naar de wereld van financiën, waardoor ze cruciaal zijn voor mondiale economieën.

Engineering

Van de indrukwekkende bouwprojecten in Qatar tot de technologische innovaties in Duitsland, zijn Filipijnse ingenieurs de drijvende kracht achter vooruitgang. Hun veelzijdige expertise komt tot uiting in diverse disciplines, waardoor ze essentieel zijn voor de wereldwijde engineeringgemeenschap.

Aanwerven van Filipijns talent: De juiste partner

Om ervoor te zorgen dat Belgische bedrijven de diversiteit van Filipijnse medewerkers ten volle kunnen inzetten, is de samenwerking met een betrouwbare, lokale partner noodzakelijk. Zo kunnen we snel de juiste stappen zetten om dit buitenlands talent aan te trekken voor Belgische vacatures.

Onze gespecialiseerde partner in het buitenland is sinds het begin van de awardprogramma’s van de Centrale Bank (CB) en de Philippine Overseas Employment Administration (POEA) 1979 consistent bekroond. De toewijding van onze rekruteringspartner aan uitmuntendheid in bedrijfsethiek en eervolle praktijken is fundamenteel geweest voor hun opvallende succes gedurende vier decennia van dienstverlening. Op 21 april 2010 ontvingen zij de hoogste onderscheiding die aan enig Filipijns wervingsbureau kan worden toegekend, verleend door de president van de Filipijnen: “Presidentiële Awardee “.

Een nieuwe dimensie van mogelijkheden voor Belgische vacatures

Bij Link2Europe geloven we in het samenbrengen van diverse talenten om de wereld van werk te verrijken. Laten we samen verkennen in welke vacatures Filipijnse medewerkers hun stempel kunnen drukken op de Belgische arbeidsmarkt en hoe jouw bedrijf kan profiteren van deze uitbreiding van onze internationale talentenpool. Welkom in de nieuwe dimensie van mogelijkheden van Link2Europe!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu