...

15 Jaar Link2Europe – Het midden: 2012-2017

Deze periode kenmerkt zich als een periode van verdere groei, diversifiëring van onze diensten en uitbreiding van ons personeel met het oog op de toekomst.

Nochtans had het jaar 2011 en 2012 zich niet zo voorspoedig ingezet. In de Belgische economie was er weer een korte knik naar beneden en enkele van onze grotere klanten in de automotive hadden hier toch wel een sterke weerslag van. Het was de aanzet om ook andere sectoren en niches te verkennen. Link2Care richtte zich op de zorgsector en een afdeling Engineers & Projects moest hogere profielen naar België halen.

De resultaten van onze bedrijven evolueerden jaar na jaar beter en we kenden een organische groei. In die periode bestond Link2Europe uit de bedrijven Hulp aan Huis en Link2Europe people for the future.

De omzet van de gezamelijke bedrijven evolueerde van ongeveer 5 miljoen naar een kleine 10 miljoen €.

In 2014 werd er beslist om een volgende strategische stap te zetten in de uitbouw van Link2Europe. Na een uitgebreide oefening samen met het bestuur en door een gesubsidieerd groeitraject met externe consultants, werd onder meer beslist om een extra manager aan te werven voor de sales en marketing strategie.

Het reeds ervaren team werd uitgebreid met Koen, een ervaren sales manager die een visie kon ontwikkelen tot verdere groei.

Het bedrijf evolueerde, dankzij Koen en het hele team, van een soort “puber” naar een jong-volwassen organisatie. Er kwam meer aandacht voor externe marketing, website, branding maar ook de interne en externe sales werd meer gericht aangepakt in functie van doelgroepen, volumes, mogelijkheden en toekomstperspectief.

Onze teams werden versterkt met enkele extra personen voor de salesorganisatie en er werd reeds voorzichtig gestart met een rekruteringsafdeling voor hogere profielen.

Ons oude kantoortje in Puurs kreeg een fikse opknapbeurt en er werd besloten om alle ruimtes te benutten en nog enkele jaartjes op die locatie door te brengen.

Het bedrijf was in die periode goed te sturen, niet te groot, een toffe bende en iedereen wist wat er moest gebeuren zonder al te veel uitleg. Toch waren de uitdagingen niet min. Langzaam aan moesten verantwoordelijkheden beter omlijnd worden, moesten er duidelijker afspraken gemaakt worden en naarmate de groep groter werd, komen er automatisch wat meer fricties.

Onze klanten werden groter en hadden ook meer service nodig. IT toepassingen evolueerden en moesten mee groeien met onze ambities.

Link2Europe bereidde zich voor op de toekomst en maakte lange termijnplannen van 2015 tot 2020 vanuit het perspectief dat de vraag alleen maar zou stijgen, de economie het goed zou blijven doen en het ook noodzakelijk was om meerdere potentiële rekruteringslanden toe te voegen.

In 2016 werd ik ernstig ziek en ik ben mijn team nog steeds heel dankbaar dat ze me volop zijn blijven steunen in die periode en dat ze het bedrijf, in de maanden waar mijn aanwezigheid een pak minder was, zeer goed door deze periode hebben heen geloodst. Het werd zelfs één van de beste jaren ooit!
In de loop van het jaar 2017 werd duidelijk dat onze huidige locatie niet meer kon voldoen om iedereen die we tewerkstelden en onthaalden op een aangename manier te verwelkomen.

Er werd beslist om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie….

De evolutie die we daar kenden en de verdere strategische stappen en keuzes die we daar maakten als bedrijf kunnen jullie lezen in het vervolg van dit verhaal 2017-2022

Igor Van Assche
Bestuurder Link2Europe

Stay tuned voor het volgende deel – Volgende keer: 2017 – 2022

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu