...

Seizoenspieken? Link2Europe zorgt voor bandenmonteurs

Veilig rijden op de juiste banden? Daar zorgen de bandencentrales van Vulco voor! De wissel van zomer- naar winterbanden en omgekeerd zorgt in deze centra twee keer per jaar voor een topdrukte. Met de medewerking van Link2Europe loopt dat gesmeerd.

Patrick Van Hemelrijck en zijn vennoot Stefaan Houtsaeger runnen zeven filialen van Vulco in het Vlaamse landsgedeelte. Grosso modo vervangen zij 60.000 (!) banden, en dit twee keer per jaar. Van half oktober tot half december en van half maart tot half mei is het alle hens aan dek in de bandencentrales. In deze piekperiodes komen een tiental monteurs via Link2Europe het vaste team van Vulco versterken.

Nauwere samenwerking doorheen de jaren

Patrick: “Omdat ervaren bandenmonteurs schaars zijn op de Belgische arbeidsmarkt, werken wij al tien jaar met internationale werkkrachten. Voorheen verliep dat via een andere partij, tot we Link2Europe leerden kennen in 2015.

We waren in het begin vooral getriggerd door hun ruime serviceaanbod voor de medewerkers: de huisvesting, het transport en de ondersteuning. Ondertussen zijn we jaren verder. Onze verwachtingen op het gebied van die services zijn zeker ingevuld, de samenwerking verloopt vlot en we zijn tevreden van de kwaliteit van de collega’s die zij voor ons selecteren.
Door de jaren is onze samenwerking nauwer geworden. We voelen dat het bedrijf groeit, zowel in middelen als in mensen. Ook stijgt het aantal landen waar ze actief zijn. En dat stemt ons gerust naar de toekomst toe.

Omdat we onze interim-monteurs in de piekperiodes inschakelen, moeten ze vanaf dag één operationeel zijn. Werkervaring is daarom essentieel. Door met Link2Europe samen te werken, krijgen we mensen die de baan al eerder hebben uitgevoerd in Nederland of Duitsland. Zij hebben daar de nodige ervaring en talenkennis opgedaan.
Banden monteren is best een belastende job. Voorovergebogen werken, banden tillen die tot 50 kg zwaar kunnen zijn, en in het winterseizoen de koudere temperatuur. Een monteur voert vooral praktische handelingen uit. De banden moeten correct gemonteerd zijn, voor de veiligheid, en we willen ook geen beschadigingen op de velgen. Nauwkeurig en zorgvuldig werken is key.

Wij schakelen op jaarbasis een twintigtal tijdelijke monteurs in via Link2Europe, vooral uit Polen en Tsjechië. Soms gebeurt het dat deze collega’s ook na de piekperiode blijven. Het is ook al voorgekomen dat een medewerker kiest om zich definitief in België te vestigen, en dat we hem in dienst hebben genomen. Door corona hadden we deze winter enkele extra afwezigheden, en ook hier heeft Link2Europe ons geholpen door ervaren medewerkers te zenden die op een andere werkplek niet meer nodig waren.

Internationale tewerkstelling, zonder zorgen

Internationale tewerkstelling is belangrijk voor onze organisatie, zo zijn we zeker dat we voldoende resources hebben om onze klanten optimaal te servicen. Grensoverschrijdend tewerkstellen brengt talrijke uitdagingen met zich mee op het vlak van sociale zekerheid en arbeidsrechtelijke aspecten, maar dat neemt Link2Europe volledig in handen. Nog meer, zij regelen ook alle administratieve en praktische aspecten, en staan klaar voor de opvolging van de mensen zelf. Die laten ze niet aan hun lot over, ook als het eens niet goed gaat. Uit ervaring weet ik, niet elke partij op de markt doet dat!

We hebben ondertussen een ‘pooltje’ van kerels die seizoen na seizoen terugkomen, tijdelijke collega’s die gemotiveerd zijn om hard te werken en centen te verdienen. Die weten perfect hoe onze winkel draait en waar de koffie klaarstaat, besluit Patrick!”

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu