Seizoenspieken? Link2Europe zorgt voor voldoende bandenmonteurs

Veilig rijden op de juiste banden? Daar zorgen de bandencentrales van Vulco voor! De wissel van zomer- naar winterbanden en omgekeerd zorgt in deze centra twee keer per jaar voor een topdrukte. Met de medewerking van Link2Europe loopt dat gesmeerd.

Patrick Van Hemelrijck en zijn vennoot Stefaan Houtsaeger runnen zeven filialen van Vulco in het Vlaamse landsgedeelte. Grosso modo vervangen zij 60.000 (!) banden, en dit twee keer per jaar. Van half oktober tot half december en van half maart tot half mei is het alle hens aan dek in de bandencentrales. In deze piekperiodes komen een tiental monteurs via Link2Europe het vaste team van Vulco versterken.

Nauwere samenwerking doorheen de jaren

Patrick: “Omdat ervaren bandenmonteurs schaars zijn op de Belgische arbeidsmarkt, werken wij al tien jaar met internationale werkkrachten. Voorheen verliep dat via een andere partij, tot we Link2Europe leerden kennen in 2015.

We waren in het begin vooral getriggerd door hun ruime serviceaanbod voor de medewerkers: de huisvesting, het transport en de ondersteuning. Ondertussen zijn we jaren verder. Onze verwachtingen op het gebied van die services zijn zeker ingevuld, de samenwerking verloopt vlot en we zijn tevreden van de kwaliteit van de collega’s die zij voor ons selecteren.
Door de jaren is onze samenwerking nauwer geworden. We voelen dat het bedrijf groeit, zowel in middelen als in mensen. Ook stijgt het aantal landen waar ze actief zijn. En dat stemt ons gerust naar de toekomst toe.

Omdat we onze interim-monteurs in de piekperiodes inschakelen, moeten ze vanaf dag één operationeel zijn. Werkervaring is daarom essentieel. Door met Link2Europe samen te werken, krijgen we mensen die de baan al eerder hebben uitgevoerd in Nederland of Duitsland. Zij hebben daar de nodige ervaring en talenkennis opgedaan.
Banden monteren is best een belastende job. Voorovergebogen werken, banden tillen die tot 50 kg zwaar kunnen zijn, en in het winterseizoen de koudere temperatuur. Een monteur voert vooral praktische handelingen uit. De banden moeten correct gemonteerd zijn, voor de veiligheid, en we willen ook geen beschadigingen op de velgen. Nauwkeurig en zorgvuldig werken is key.

Wij schakelen op jaarbasis een twintigtal tijdelijke monteurs in via Link2Europe, vooral uit Polen en Tsjechië. Soms gebeurt het dat deze collega’s ook na de piekperiode blijven. Het is ook al voorgekomen dat een medewerker kiest om zich definitief in België te vestigen, en dat we hem in dienst hebben genomen. Door corona hadden we deze winter enkele extra afwezigheden, en ook hier heeft Link2Europe ons geholpen door ervaren medewerkers te zenden die op een andere werkplek niet meer nodig waren.

Internationale tewerkstelling, zonder zorgen

Internationale tewerkstelling is belangrijk voor onze organisatie, zo zijn we zeker dat we voldoende resources hebben om onze klanten optimaal te servicen. Grensoverschrijdend tewerkstellen brengt talrijke uitdagingen met zich mee op het vlak van sociale zekerheid en arbeidsrechtelijke aspecten, maar dat neemt Link2Europe volledig in handen. Nog meer, zij regelen ook alle administratieve en praktische aspecten, en staan klaar voor de opvolging van de mensen zelf. Die laten ze niet aan hun lot over, ook als het eens niet goed gaat. Uit ervaring weet ik, niet elke partij op de markt doet dat!

We hebben ondertussen een ‘pooltje’ van kerels die seizoen na seizoen terugkomen, tijdelijke collega’s die gemotiveerd zijn om hard te werken en centen te verdienen. Die weten perfect hoe onze winkel draait en waar de koffie klaarstaat, besluit Patrick!”

Eén van onze klanten getuigt ...

DHL Supply chain

Twee maal heb ik het genoegen gehad om met Link2Europe samen te werken. Telkens is dit rimpelloos verlopen en kon ik me geen betere service wensen. De inzet en professionaliteit zijn van hoge standaard en ik hoop bij een volgende piekperiode opnieuw op hen beroep te kunnen doen.

Sven (Warehouse manager)

Bij deze wensen wij graag onze goede samenwerking te onderstrepen.

Ondertussen zijn, sinds de samenwerking dit jaar in maart van start ging, reeds 5 chauffeur aan het werk via jullie kantoor. Hiervan zullen er eind van dit jaar twee overgezet worden naar een vast contract. De andere drie werkkrachten zullen na hun periode, onder voorbehoud van een goede verderzetting van hun prestaties, ook in dienst… “Bij deze wensen wij graag onze goede samenwerking te onderstrepen.”

Frederik Bal

Hello all Link2Europe’s team

I should send this mail before but, as we say in my country “better later than never”. I want to say “Thank you very much” for all you did for me during this nine mounths. Without your help, your dedication and your patience I’m sure that I would not be in Belgium in the good… “Hello all Link2Europe’s team”

Miguel Salgado Nunes, Distrilog

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie