...

De 5 voordelen van samenwerken met recruitment agencies voor jouw bedrijf

Als ondernemer begrijp je hoe belangrijk het is om gekwalificeerd personeel aan te nemen om de groei en het succes van je bedrijf te waarborgen. Want hoe kan je anders je ambities waarmaken, zonder getalenteerde en geëngageerde medewerkers. Het werven van geschikte kandidaten kan echter een uitdagende taak zijn nu de War for Talent nog steeds hard om zich heen slaat. 

Wist je dat maar liefst 65% van de Belgische werkgevers aangeeft dat ze worstelen om geschikte werknemers aan te trekken? Daarmee staat België bovenaan de lijst, gevolgd door Nederland (54%) en Ierland (53%). Deze cijfers zijn aanzienlijk hoger dan het Europese gemiddelde van 42%. 

En dan doen we er nog een schepje bovenop als we spreken over moeilijk in te vullen vacatures of knelpuntvacatures. Dan is het al helemaal gekkenwerk. Voor je het weet is je HR afdeling meer bezig met nieuw talent te zoeken dan het talent dat ze al hebben te ondersteunen. Dit is waar recruitment agencies kunnen helpen. Zij nemen een grote hap van het werk voor zich, zodat HR zich kan richten op andere zaken. Ontdek deze en andere voordelen van samenwerken met recruitment agencies en hoe ze jouw bedrijf kunnen helpen bij het aantrekken van talent.

Voordeel 1: Recruitment agencies hebben toegang tot een breed netwerk van kandidaten

Recruitment agencies hebben vaak al een uitgebreid netwerk van kandidaten, zowel lokaal als internationaal. Ze beschikken over de middelen en expertise om potentiële kandidaten te identificeren, te screenen en te selecteren die passen bij de behoeften en eisen van jouw bedrijf. Door samen te werken met een recruitment agency vergroot je je bereik en krijg je toegang tot een bredere pool van talent. Vergelijk het met een makelaar. Je kan uiteraard zelf opzoek gaan naar een woning, maar een makelaar kent zijn portfolio als geen ander en heeft vaak ‘first dibs’ als er een nieuwe woning op de markt komt. 

Voordeel 2: Profiteer van de expertise en ervaring van het recruitment bureau in het selectieproces

Recruitment agencies zijn gespecialiseerd in het selecteren van de juiste kandidaten voor specifieke functies…ze doen heel de dag niets anders! Ze hebben ervaring in het screenen van cv’s, het uitvoeren van interviews en het beoordelen van vaardigheden en competenties. 

Soms hebben ze zelfs al specifieke tools of ruimtes om vaardigheden mee te testen. Ze kunnen ook samenwerken met jou en testen opzetten of ontwikkelen voor specifieke vaardigheden die jij zoekt. Door gebruik te maken van hun expertise, bespaar je tijd en moeite bij het wervingsproces. Recruitment agencies zorgen ervoor dat alleen de meest geschikte kandidaten aan je worden voorgesteld, waardoor je de juiste persoon voor de job kunt vinden.

Voordeel 3: Geniet van de tijdsbesparing die recruitment agencies opleveren

Het werven van personeel kan een tijdrovende taak zijn voor een HR-afdeling, vooral als je meerdere vacatures hebt of als je snel gekwalificeerde kandidaten nodig hebt zoals bij uitzendarbeid. Recruitment agencies nemen graag het hele proces van vacatureplaatsing, screening van kandidaten en het regelen van interviews op zich. Dit bespaart jou kostbare tijd, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke taken binnen je bedrijf, zoals de ondersteuning van je huidige pool van talent.

Voordeel 4: Recruitment agencies bieden een groter marktinzicht en gepersonaliseerd advies

Recruitment agencies zijn voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Ze volgen trends, verschuivingen in vraag en aanbod, en hebben een diepgaand begrip van de beschikbaarheid en schaarste van bepaalde vaardigheden en functies. Dit inzicht stelt hen in staat om jou te informeren over de huidige stand van zaken op de arbeidsmarkt en hoe deze jouw wervingsinspanningen kan beïnvloeden. 

Tevens hebben recruitment agencies ook zicht op de salarisniveaus die gangbaar zijn in specifieke sectoren en functies. Ze kunnen je adviseren over concurrerende beloningen en voordelen om aantrekkelijk te blijven voor potentiële kandidaten. Bovendien kunnen ze je inzicht geven in de concurrentie, zodat je je kunt aanpassen aan de markt en de beste talenten kunt aantrekken.

Voordeel 5: Recruitment agencies vissen in een geheel nieuwe vijver

Door samen te werken met een recruitment bureau dat gespecialiseerd is in het rekruteren van buitenlands talent, vergroot je de kans op het vinden van hooggekwalificeerde kandidaten die mogelijk niet direct binnen jouw lokale arbeidsmarkt beschikbaar zijn. Dit opent de deuren naar een bredere talentenpool met diverse vaardigheden en ervaringen waar je voordien geen toegang tot had. Grotere vijver…meer vissen!

Werken met recruitment agencies die ervaring hebben met het rekruteren van buitenlands talent is ook goed voor de diversiteit van je organisatie. Het aannemen van buitenlands talent brengt culturele diversiteit en internationale perspectieven in jouw team. Dit kan waardevol zijn voor het oplossen van problemen, het stimuleren van innovatie en het bevorderen van een inclusieve werkomgeving. 

En wat met de extra administratie van rekruteren binnen of buiten de EU? Ook bij de juridische en administratieve processen die gepaard gaan met internationale werving, zoals visum- en werkvergunningaanvragen, helpen ze je een handje. Deze expertise vermindert de last voor jouw bedrijf en zorgt voor een soepelere wervingservaring.

Samenwerken met recruitment agencies biedt diverse voordelen voor jouw bedrijf, waaronder toegang tot een breed netwerk van kandidaten, expertise in het selectieproces, tijdsbesparing, waardevolle marktinzicht en de toegang tot een geheel nieuwe vijver aan talenten. Wacht dus niet langer en bestrijdt de War for Talent.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu