...

Maak kennis met onze uitzendkracht Andrzej Jachowicz

Wij spraken met Andrzej die aan de slag is als bandenmonteur, voor zijn vierde seizoen alweer. De wissel van zomer- naar winterbanden en omgekeerd zorgt in de bandencentra twee keer per jaar voor een topdrukte. Andrzej en zijn collega’s zorgen er samen voor dat we veilig kunnen rijden op de juiste banden. We luisteren graag naar zijn (levens)verhaal!

Hi Andrzej, wat kan je ons vertellen over je werk in België?

Ik werk als bandenmonteur, voor het vierde seizoen nu. In het voorjaar van 2019 kwam ik voor het eerst naar België. Ik ben verantwoordelijk voor het balanceren en wisselen van de banden. Dat zijn snelle bandenwissels en kleine nagelreparaties. Mijn werk is eenvoudig maar het is wel fysiek zwaar.

Je had je eigen bedrijf in Polen, waarom kwam je naar België?

Sinds ik volwassen ben, droom ik al van het buitenland. Maar ik besloot eerst Polen een kans te geven. Er was toen veel werk in de bandensector en ik had mijn eigen bedrijf. De laatste jaren kopen Poolse mensen banden voor meerdere seizoenen en worden er minder banden gewisseld. De wedde die ik hier verdien overtuigde me om naar België te vertrekken. In Polen was mijn bedrijf niet meer rendabel.

Hoe leerde je ons kennen?

Ik ontdekte Link2Europe op het internet. Ik vond de voorwaarden en het aanbod leuk. Een weekloon met vakantiegeld, dat is voor mij een groot pluspunt. Bovendien is het seizoensarbeid. Ik vergeleek het ook met aanbiedingen in andere West-Europese landen en de financiële voorwaarden zijn hier beter.

En wat dacht je toen je aankwam in België?

Ik bracht eerst een nachtje door in een speciaal voor ons gehuurd appartement.  De volgende dag was er een informatiesessie op kantoor. Ik heb mijn aantekeningen van die dag in 2019 nog altijd, ik heb toen veel interessante zaken geleerd.


Hoe maakte je kennis met je bedrijf, Vulco?

Na de infosessie vertrok ik met een Link2Europe-consultant naar de vestiging in Zaventem waar ik de volgende dag aan de slag zou gaan. Ik heb er heel het voorjaar gewerkt en het was er super leuk. Na zes weken ging ik terug naar Polen maar ik wist al dat ik zou wederkeren het volgende seizoen.

Vertel!

Jullie namen terug contact op voor het najaar 2019. Ik vroeg of het mogelijk was om voor een langere periode te werken. En toen kreeg ik een aanbieding voor acht weken. Opnieuw in een tof team met toffe bazen. In maart 2020 zou ik voor drie maanden terug komen. Helaas verstoorde corona deze plannen. De bandencentrales waren weken dicht. Ik was hier pas terug in mei. En nu met het winterseizoen ben ik er weer. Ik maak echt deel uit van een geweldig team, we zitten allemaal op dezelfde golflengte.

Heeft Link2Europe je ook op andere vlakken ondersteund?

Als seizoensarbeider moet ik me niet registreren, een Poolse bankrekening is voldoende en ik heb ook een Poolse ziektekostenverzekering. Maar bij Link2Europe krijg ik een antwoord op elke vraag die ik stel, van huisvestingsvraagstukken tot COVID-19 protocollen en tot vertalingen van bepaalde termen. Ik ben erg tevreden over de directe communicatie, de consulenten helpen me op een prettige en mensvriendelijke manier. Ook heel waardevol om te vermelden: Link2Europe zorgt voor kwalitatieve verblijfsaccommodatie.

In welke taal verloopt de communicatie bij Vulco?

Ik spreek geen Nederlands, maar ik zou de taal graag willen leren. Ik communiceer zo veel mogelijk in het Engels. Kennis van die taal is erg belangrijk in België. En op het werk leren we Poolse uitdrukkingen aan de collega’s.

En ten slotte, wat vind je leuk aan België?

Ik hou van de geschiedenis van het land en de manier waarop de Belgen naar het leven kijken. De verhouding tussen werkuren en vrije tijd is hier fantastisch. Er is ruimte voor ambiance en plezier. Ik ben ook bijzonder gefascineerd door de sportfaciliteiten, vooral de tennisbanen. Als het kan, speel ik tennis. En tijdens mijn verlof ga ik skiën, snowboarden of zeilen op een jacht in de Oostzee. Het is daar prachtig. Ik heb altijd een actieve levensstijl gehad. Nu het financieel mogelijk is, vind ik het leuk om mijn dromen te laten uitkomen.

Ik voel me hier goed. En ik kan rekenen op Link2Europe. Het is een stabiel bedrijf en ze zorgen goed voor mij.

Heel veel dank voor dit gesprek Andrzej en wij wensen je veel succes!

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu