...

Hoe vindt Link2Europe zijn talentvolle buitenlandse werkkrachten?

Als gespecialiseerd bureau voor het aantrekken van buitenlands talent voor tijdelijke en vaste indiensttreding, heeft Link2Europe een groot internationaal netwerk en een bewezen proces om de beste kandidaten te vinden en die bij jou op de werkvloer te werk te stellen. Hoe we dat zo consequent doen? We leggen het even uit.

Belgische bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers doen een beroep op Link2Europe om getalenteerde kandidaten van over de hele wereld te vinden om hun tijdelijke en vaste vacatures in te vullen. Als gespecialiseerd bureau heeft Link2Europe jarenlange ervaring in het werven en selecteren van talentvol buitenlandse kandidaten met ervaring. Net omdat we dit al meer dan 15 jaar doen, hebben we een duidelijk proces en standvastige buitenlandse partners, waardoor we keer op keer de juiste medewerker voor de juiste job weten te vinden. 

Het selectieproces

Het selectieproces van Link2Europe begint met het screenen van kandidaten die zich aanmelden voor openstaande vacatures. Er wordt gekeken naar de relevantie van de ervaring en opleiding van de kandidaat voor de betreffende functie. Wanneer een kandidaat wordt uitgenodigd voor een interview, zal deze ook beoordeeld worden op zijn of haar motivatie en persoonlijkheid. Kandidaten worden tevens geëvalueerd op basis van hun taalvaardigheid waarbij Engels een must is.  

Deze nauwkeurigheid is belangrijk voor jou, als toekomstige werkgever, maar ook voor ons. Wij nemen namelijk de verantwoordelijkheid om mensen te verhuizen en aan de slag te helpen. Dit eerste interview verloopt door onze Internationale rekruteringspartners  in de verschillende landen

Bij een positieve evaluatie zal steeds één van onze Belgische medewerkers een videogesprek opzetten met de mogelijke kandidaten. Dit is vooral nodig wanneer we kandidaten zoeken met een hoger profiel voor het invullen van lange termijn vacatures via uitzendarbeid of voor onmiddellijk vaste contracten zoals dat het geval is bij onze werving en selectie businessunit. Wanneer we sneller op de bal moeten spelen voor uitzendarbeid tijdens piekperioden, dan is een telefonisch interview vaak voldoende.

Jij als klant ontvangt na de interviews een selectie met de meest geschikte kandidaten en dan kan je kiezen welke kandidaten je verder wil interviewen. Na jouw definitieve eindselectie zorgt Link2Europe voor een goede start van je nieuwe medewerker en voorzien we zowel in de begeleiding van die werknemer(s) als in die van jou.

Het netwerk

Link2Europe beschikt over een uitgebreid netwerk van internationale partners, overheen heel Europa, maar tevens in landen als Pakistan, Kenia​, Senegal, Nigeria​, Moldavië​, Oekraïne​, Filipijnen, Brazilië​ en UK. Hierdoor kunnen we ons snel en gemakkelijk richten op specifieke regio’s en talentenpoelen om de beste buitenlandse kandidaten te vinden.

Tevens zijn we zeer trots op onze samenwerkingen met partners al Payoke, Match Project IOM en DT4E, waardoor we ook mensen op de vlucht, of in een moeilijke persoonlijke situatie, kunnen helpen om hier in België een nieuw leven op te bouwen.

Social media en online platforms

De kracht van social media mag niet onderschat worden, en al zeker niet wanneer het gaat over vacatures verspreiden en jong gedreven talent aan te trekken. Daarom maken we gretig gebruik van social media en online platforms om onze kandidaten te vinden en relevante vacatures te delen. We gebruiken onze social media kanalen ook om buitenlands talent warm te maken om te komen werken in België met informatieve blogs. Zo laten we hen weten hoe het zit met de Belgische belastingen, welke leuke activiteiten er in de zomer allemaal te doen zijn en vinden ze er relevante informatie i.v.m. de Belgische cultuur. 

We plaatsen ook regelmatig advertenties op verschillende internationale jobboards en vacaturesites om een zo breed mogelijk net uit te spreiden. Want dat is net het voordeel van buitenlands rekruteren. De vijver is simpelweg vele malen groter. 

Het vinden van buitenlandse talentvolle werkkrachten om in te zetten op de Belgische arbeidsmarkt is dus een zeer specifieke activiteit die vraagt om expertise en behendigheid. Er is geen plaats voor onvoorzichtigheden wanneer een mismatch verregaande gevolgen met zich brengt. Vertrouw daarom op een partner die al meer dan 15 jaar niets anders doet en leg de link met Link2Europe. 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu