4 noden die Link2Europe oplost met de tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België

Sinds 2007 zoekt en vindt Link2Europe medewerkers voor moeilijk in te vullen vacatures. Aangezien er in de jaren 2000 een betere balans was tussen vraag en aanbod waren dat uitsluitend uitzendkrachten. Maar nu zien we dat er steeds meer en meer een onevenwicht bestaat tussen het aanbod van ervaren werkkrachten en de nood op de arbeidsmarkt aan geschikte profielen. Daarom schuift ons aanbod wat op om nu ook rekrutering en selectie aan te bieden. Zo kunnen we met onze service tegemoetkomen aan de 4 noden van Belgische werkgevers en dat doet Link2Europe, ook na al die jaren, uitsluitend door middel van de tewerkstelling van buitenlandse werknemers in België.

Voorzien in tijdelijke buitenlandse werknemers als uitzendkantoor

Als je lokaal geen medewerkers vindt voor je tijdelijke vacatures, kijken wij hoe we met de tewerkstelling van buitenlandse werknemers het verschil kunnen maken voor jouw bedrijf. Met meer dan +15 jaar ervaring in de rekrutering van buitenlandse medewerkers voor uitzendarbeid kunnen we zeer snel handelen. Om vacatures in te vullen die maar 3 à 4 maanden tewerkstelling bieden, wil je geen maanden wachten. Daarom werken wij met een uitgebreid netwerk van partners die op hun lokale markt buitenlands talent zoeken en vinden. Vervolgens gebeurt de screening van de buitenlandse kandidaten op kennis, ervaring en motivatie door onze ervaren rekruteringsconsultants en supportmedewerkers. Zij weten wat belangrijk is voor de Belgische bedrijven, spreken de moedertaal van de toekomstige medewerker en leggen alles haarfijn uit zodat er later geen misverstanden zijn over de jobinhoud.

Enkele sectoren van tewerkstelling: bouw en infrastructuur, logistiek, voeding, metaal, industrie en productie.

Voorzien in vaste buitenlandse werknemers als rekruteringskantoor

Bijkomend op het hoge aantal vacatures zit België met een 2de probleem. Met een tewerkstellingsgraad van 70,3% was België vorig jaar één van de slechtste leerlingen in Europa. België zit een eindje onder het Europese gemiddelde van 73,1%. Dat wil zeggen dat er een hele hoop van de inzetbare 20- tot 64-jarigen niet actief zijn en dus geen oplossing kunnen bieden voor jouw openstaande vacature. Alleen Spanje, Italië, Griekenland, Kroatië, Servië en Roemenië doen nog slechter. Om dat tekort op te vullen stelt Link2Europe sinds kort ook buitenlandse werknemers te werk via vast contract meteen bij onze klant. Opnieuw zorgen internationale partnerships voor een brede waaier aan talenten, waardoor je nieuwe vaste medewerker ongeveer na 3 tot 6 maanden bij jou op de werkvloer staat afhankelijk of ze van binnen of buiten de Europese grenzen komen.

Enkele voorbeelden van profielen: management en leidinggevende, IT-specialisten, werfleiders en projectcoördinatoren.

Buitenlandse werknemers tewerkstellen om crisismomenten op te vangen

Wanneer de nood het hoogst is, zijn onze rekruteringsconsultants nabij. Elk jaar voorzien wij buitenlands talent om de noden van Belgische seizoensarbeid op te vangen. Tijdens bijvoorbeeld piekseizoenen in bandencentrale en logistiek kan je op ons rekenen met de tewerkstelling van ervaren buitenlandse werknemers. Ze kennen de job, je hoeft voor hen dus geen verdere opleiding te voorzien en ze zijn meteen inzetbaar vanaf aankomst in België. Tijdens hun tewerkstelling van 3 à 4 maanden, zorgt Link2Europe tevens voor huisvesting en vervoer. Zo kunnen ze zich volledig focussen op hun werk. Ook in één klap 50 nieuwe personeelsleden voorzien is iets waar we al ervaring in hebben. Stel dus gerust je vraag en geef ons een uitdaging!

Hoor van onze klanten: https://link2europe.be/getuigenis/bandencentrale-2/ & https://link2europe.be/getuigenis/vf-europe-succesvolle-uitzendkrachten/

Buitenlandse werknemers overzetten naar Belgische uitzendarbeid met overname van onderaannemers

Af en toe komt er een bericht voorbij in de Belgische pers over de economische uitbuiting van buitenlandse medewerkers. Maar zelfs zonder slechte wil is het in de Belgische bureaucratie niet altijd even eenvoudig om alle regeltjes te volgen. Het vraagt soms een echte kenner om er zeker van te zijn dat je met alles in orde bent. Daarom kan je ook op Link2Europe rekenen voor de overname van onderaannemers. Uit ervaring weten wij dat de overgang vaak complex kan zijn. Voordien ontvingen de medewerkers een bedrag per week of maand en nu is er sprake van bruto- en nettoloon, sociale lasten, wettelijk verlof, andere werkomstandigheden, enzovoort. Dat moet je goed uitleggen en kaderen naar je medewerkers. Deze begeleiding duurt daarom ook vaak enkele maanden, tot iedereen helemaal comfortabel is met de nieuwe situatie.

Voorzien in de begeleiding: Infosessies, uitleg over rechten en plichten van een tewerkstelling buitenlandse werknemers in België, toelichting rond veiligheidsregels, begeleiding over wonen en werken en huisvesting & vervoer waar nodig.

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten of vaste contracten met 100% correcte verloning en juridische zekerheid, dat is, en dat zal het ook altijd blijven, onze corebusiness. Contacteer Link2Europe of bel 03 740 76 76 en laten we samen jouw openstaande vacatures aanpakken!

 

Wie je ook wilt rekruteren; medewerkers voor week-, maand- of vaste contracten…

Praktisch- of hoogopgeleid, arbeiders of bedienden, Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt. Het verhaal van hoe Link2Europe is geworden wat het vandaag is, kan je nalezen in de reeks 15 jaar Link2Europe:

Zeker doen, het is een echte aanrader! 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Wie je ook wilt rekruteren

Link2Europe vindt de beste oplossing op de internationale arbeidsmarkt:

Snel volledig inzetbare uitzendkrachten en vaste contracten

Genoeg gelezen? Boek nu zelf een gesprek met onze specialisten.

Laat hier je gegevens achter, dan nemen onze specialisten zo snel mogelijk contact met je op.

Are you looking for a job? Please visit: link2europe.eu