...

5 jaar aan het werk als Heftruckchauffeur dankzij Link2Europe

Maak kennis met onze uitzendkracht Lukasz Ptasiński, heftruckchauffeur bij KRONOS EUROPE in Gent

Lucky us, we mogen Lukasz op zijn vrije dag storen voor een interview. Morgen om vijf uur stipt begint zijn volgende shift, vandaag is dus een relax-dag voor de heftruckchauffeur die momenteel bij KRONOS EUROPE werkt. Lukasz is al vijf jaar aan de slag via Link2Europe. Hoog tijd dus voor een interessante babbel!

Hallo Lukasz, hoe ben je in België terecht gekomen?

Dat is alweer een lange tijd geleden, ik werk nu vijf jaar in België. Ik ben geboren en getogen in Polen. Na mijn militaire dienst ben ik op mijn 23e naar Nederland getrokken om er te werken en te studeren. Ik heb eerst vijf jaar in Nederland gewerkt. Dan ontdekte ik Link2Europe op het internet. We deden een paar gesprekken, en ik vertrok naar België! Gemakkelijk: de taal is dezelfde!

Vertel eens iets over je loopbaan in België?

Ik heb in België altijd voor Link2Europe gewerkt, een groot voordeel van met hen samen te werken is dat ze echt goede bedrijven als klant hebben!
Ik heb de afgelopen jaren bij Ceva gewerkt, Cummins, DHL en nu KRONOS EUROPE in Gent. Bij KRONOS EUROPE maken we samen met 300 collega’s titaandioxide, een chemische stof die toegevoegd wordt aan tal van producten om ze witter te maken of meer glans te geven.
Ik vervoer als heftruckchauffeur paletten van de productie naar het magazijn. Het is een goede job, ik weet perfect wat ik moet doen, geen stress, geen problemen!
We werken in een team van zes personen, vier operatoren en twee chauffeurs. Plus een ploegbaas. Leuk is dat ik door mijn ervaring andere mensen kan helpen.

Welke talen spreek je?

Ik spreek de hele dag door Nederlands en Engels, zoals het uitkomt voor de collega’s. Ik versta alles.
Ik heb Nederlands geleerd via één jaar taalonderwijs in Nederland. Maar ik heb mijn kennis vooral opgedaan in de verschillende bedrijven waar ik heb gewerkt. De accenten zijn soms nog wel een uitdaging, zeker het eerste jaar toen ik van Nederland naar België kwam.
Het is wel handig als je Nederlands spreekt. Vooral buiten het werk, in de winkels, benzinestations, maar ook als je een menu wil lezen in een restaurant. Belgen vinden het erg aangenaam als je goed Nederlands praat.

Werk je graag bij KRONOS EUROPE en waarom?

KRONOS EUROPE is echt een goed bedrijf. Zij bieden een goede verdienste. Ik werk in een vierploegensysteem, zeven dagen werken, twee dagen rusten en weer zeven dagen werken. Zeker de toeslagen zijn financieel interessant, bijvoorbeeld werken op zondag wordt aan 200% betaald. Ik geniet ook veel vakantie.

En wanneer je niet aan het werk bent, wat doe je dan Lukasz?

Ik heb best wel wat vrije tijd. Eerst rust ik uit. En dan geniet ik van het moois dat het land te bieden heeft, Brussel bijvoorbeeld. Ik houd het meeste van Knokke, de combinatie van zee en stad. Ook Den Haag heeft dat. Ik heb ook een goede mountainbike, en Vlaanderen is ideaal om te fietsen met de prachtige fietspaden. Soms trek ik er op uit om twee dagen te gaan fietsen. Ook fitnessen kan me erg ontspannen.

Kan je de drie grootste voordelen opnoemen in je samenwerking met Link2Europe?

Jazeker! Om te beginnen, ik word altijd op tijd betaald. Woensdag is mijn loonstrook er en donderdag volgt stipt de betaling op mijn rekening. Ik weet uit ervaring, dit is niet altijd zo bij werken in het buitenland. Twee, de betalingen zijn correct, de toeslagen enzovoort, ik weet dat ze juist zijn berekend! En dan is er ook nog de vlotte communicatie met het team van Link2Europe. Als ik een probleem heb of een vraag, ik kan ze altijd bereiken via mail of telefoon en ik krijg direct antwoord. Als er documenten moeten worden ondertekend, dan ga ik naar kantoor.
Ik ben blij dat ik werk heb als heftruckchauffeur in België, het is een goede baan! Het betaalt beter dan in andere landen. En met Link2Europe heb ik een echt professioneel interimkantoor!

Heel veel dank voor dit gesprek Lukasz en wij wensen je veel succes!

Maak nu een afspraak met onze specialisten

Probeer het!
Wij zijn experts in jouw knelpuntvacature.