Tip #10 : Verstrenging van cabotagewetgeving helpt de Nationale transporteurs !?

Eerlijkheid duurt het langst. Dit aloude spreekwoord is perfect van toepassing op de (Belgische) transporteur die op een correcte manier met personeel en transportplanning wil omgaan.

Door een verstrenging van de cabotagewetgeving vanaf 1 oktober 2017 moet elke buitenlands bedrijf/filiaal zijn “gedetacheerde” arbeidskrachten niet alleen kenbaar maken via Limosa maar tevens een vaste fysieke contactpersoon opgeven waar de inspectie mee kan communiceren om alle details betreffende de tewerkstelling en vrachten te delen.

Deze regeling bestaat al langer in Frankrijk en sinds kort ook in Duitsland. Het is nog niet gekend of dit nu misbruiken heeft uitgesloten maat het is alvast een stap in de goede richting.
Ook betreffende het werven van Chauffeurs in het buitenland kan deze nieuwe verstrengde regeling een voordeel opleveren.

Chauffeurs die België reeds kennen door mogelijk de vroegere cabotagewetgeving wat te ruim te hebben geïnterpreteerd zouden nu mogelijk meer getriggerd worden om een vaste job in België aan te nemen, onder normale voorwaarden en niet als gedetacheerde werkkracht.

Misschien is het een druppel op een hete plaat maar alle beetjes helpen. Link2Europe tracht als rekruteerder ook deze groep te benaderen met interessante jobvoorstellen.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u nog een vraag over één van onze diensten, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze gespecialiseerde medewerkers.

Igor Van Assche
Ontdek onze actiefste gebieden
Link2Europe-216
Laatste nieuws

Eén van onze klanten getuigt ...

Hello all Link2Europe’s team

I should send this mail before but, as we say in my country “better later than never”. I want to say “Thank you very much” for all you did for me during this nine mounths. Without your help, your dedication and your patience I’m sure that I would not be in Belgium in the good… “Hello all Link2Europe’s team”

Miguel Salgado Nunes, Distrilog

Bij deze wensen wij graag onze goede samenwerking te onderstrepen.

Ondertussen zijn, sinds de samenwerking dit jaar in maart van start ging, reeds 5 chauffeur aan het werk via jullie kantoor. Hiervan zullen er eind van dit jaar twee overgezet worden naar een vast contract. De andere drie werkkrachten zullen na hun periode, onder voorbehoud van een goede verderzetting van hun prestaties, ook in dienst… “Bij deze wensen wij graag onze goede samenwerking te onderstrepen.”

Frederik Bal

DHL Supply chain

Twee maal heb ik het genoegen gehad om met Link2Europe samen te werken. Telkens is dit rimpelloos verlopen en kon ik me geen betere service wensen. De inzet en professionaliteit zijn van hoge standaard en ik hoop bij een volgende piekperiode opnieuw op hen beroep te kunnen doen.

Sven (Warehouse manager)

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie