Tip #8 : Moeten we roteren met onze buitenlandse chauffeurs?

Chauffeurs die vanuit het buitenland worden aangetrokken en in België verblijven, verlaten uiteraard hun familie voor een langere tijd. Wat dat betreft is er niet zoveel verschil met de Internationale chauffeur.

Toch moet u in uw beleid er rekening mee houden dat er kan gevraagd worden om regelmatig naar huis te gaan.

Bekijk goed of dergelijke rotatie voor u als transporteur haalbaar is alvorens u toestemt.

1 Chauffeur die 4 weken werkt en 1 week naar huis wil, betekent immers dat u best 5 chauffeurs in een dergelijk systeem hebt om geen stilstand te hebben of dezelfde ritten wekelijks uit te voeren.

Wij raden echter aan om van bij de selectie duidelijk te zijn. Gaat het over een vaste tewerkstelling dan kan u beter de Chauffeur motiveren door erop te wijzen dat zijn gezin ook verwacht wordt in België eens hij wat vertrouwen en stabiliteit heeft opgebouwd.

Hebt u te maken met pieken van minimum 6 maanden dan kan een rotatiesysteem wel een voordeel zijn voor uw buitenlandse chauffeur om de drempel te overwinnen en zo leven en werk in België te leren kennen.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u nog een vraag over één van onze diensten, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze gespecialiseerde medewerkers.

Igor Van Assche
Ontdek onze actiefste gebieden
Link2Europe-216
Laatste nieuws

Eén van onze klanten getuigt ...

DHL Supply chain

Twee maal heb ik het genoegen gehad om met Link2Europe samen te werken. Telkens is dit rimpelloos verlopen en kon ik me geen betere service wensen. De inzet en professionaliteit zijn van hoge standaard en ik hoop bij een volgende piekperiode opnieuw op hen beroep te kunnen doen.

Sven (Warehouse manager)

Hello all Link2Europe’s team

I should send this mail before but, as we say in my country “better later than never”. I want to say “Thank you very much” for all you did for me during this nine mounths. Without your help, your dedication and your patience I’m sure that I would not be in Belgium in the good… “Hello all Link2Europe’s team”

Miguel Salgado Nunes, Distrilog

Bij deze wensen wij graag onze goede samenwerking te onderstrepen.

Ondertussen zijn, sinds de samenwerking dit jaar in maart van start ging, reeds 5 chauffeur aan het werk via jullie kantoor. Hiervan zullen er eind van dit jaar twee overgezet worden naar een vast contract. De andere drie werkkrachten zullen na hun periode, onder voorbehoud van een goede verderzetting van hun prestaties, ook in dienst… “Bij deze wensen wij graag onze goede samenwerking te onderstrepen.”

Frederik Bal

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie