Tip #8 : Moeten we roteren met onze buitenlandse chauffeurs?

Chauffeurs die vanuit het buitenland worden aangetrokken en in België verblijven, verlaten uiteraard hun familie voor een langere tijd. Wat dat betreft is er niet zoveel verschil met de Internationale chauffeur.

Toch moet u in uw beleid er rekening mee houden dat er kan gevraagd worden om regelmatig naar huis te gaan.

Bekijk goed of dergelijke rotatie voor u als transporteur haalbaar is alvorens u toestemt.

1 Chauffeur die 4 weken werkt en 1 week naar huis wil, betekent immers dat u best 5 chauffeurs in een dergelijk systeem hebt om geen stilstand te hebben of dezelfde ritten wekelijks uit te voeren.

Wij raden echter aan om van bij de selectie duidelijk te zijn. Gaat het over een vaste tewerkstelling dan kan u beter de Chauffeur motiveren door erop te wijzen dat zijn gezin ook verwacht wordt in België eens hij wat vertrouwen en stabiliteit heeft opgebouwd.

Hebt u te maken met pieken van minimum 6 maanden dan kan een rotatiesysteem wel een voordeel zijn voor uw buitenlandse chauffeur om de drempel te overwinnen en zo leven en werk in België te leren kennen.

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Heeft u nog een vraag over één van onze diensten, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met één van onze gespecialiseerde medewerkers:

  • Igor Van Assche
    Afgevaardigd Bestuurder

Laatste nieuws